Belgen moppen

Naast de Jantje moppen zijn de moppen over Belgen ook populair in Nederland. Het

> Lees meer

Leuke online games

Waar er vroeger alleen bordspelen waren, is het nu ook mogelijk om de meeste van

> Lees meer

Online winspelletjes

Naast gewone spelletjes kun je ook winspelletjes online vinden. Het aanbod hierv

> Lees meer

Dumpert: grappig filmpjes

Dumpert.nl is een site van de makers van GeenStijl. In eerste instantie was deze

> Lees meer

Jantje moppen

Misschien wel een van de bekendste moppen zijn die van Jantje. Het kan niet anders of je kent er zelf wel een (of misschien zelfs wel meerderen). Het is ook een van de eerste moppen waar je als kind mee in aanraking komt. De inhoud van de meeste van deze grapjes zijn niet grof of seksueel getint. Wat ze geschikt voor kinderen maakt. De hoofdpersoon van deze moppen is, zoals de naam eigenlijk al zegt, Jantje en ze vinden meestal op school plaats, waar Jantje vaak in de problemen komt door de grappige of seksuele vragen of opmerkingen die hij maakt.

Jantje moppen voor kinderen

Niet alle moppen over Jantje zijn voor alle leeftijden geschikt. Zo zijn er die iets te seksueel getint zijn om aan kinderen te vertellen. Laat staan dat ze ze dan snappen. Gelukkig zijn er best wek een paar, zoals onderstaande, die je wel aan kinderen kunt vertellen.

Jantje gaat naar de balie voor gevonden voorwerpen en vraagt aan de man achter de toonbank “Heeft u toevallig een fiets gevonden?” Waarop de man antwoordt “Jazeker, welke kleur?” Jantje: “uh, graag een rode.”

Jantje moppen wereldwijd

Nederland is niet het enige land dat Jantje moppen kent. Overal ter wereld worden dit soort moppen verteld. Alleen heeft Jantje in ieder land een andere naam. Zo heet hij in Engeland Little Johnny, in Spanje Jaimito en Joãozinho in Portugal. Overigens is het zo dat niet alle Jantje moppen in een andere taal vertaald kunnen worden. Zo is onderstaande mop alleen grappig in het Engels. Wanneer je hem naar het Nederlands zou vertalen, dan verlies je de clou van de grap.

The teachers asks the students to show something interesting. When it's Johnny's turn, he walks towards the blackboard and draws a dot. The teachers asks Johnny puzzled what it is he drew. To which, Johnny answers “a period”. The teacher, who still doesn't understand, replies “But what is so interesting about a period?” – “Damned if I know, but last night my older sister said she hadn't gotten hers yet … My father had a heart attack, my mother passed out, and the guy who lives next to us killed himself.

 

Copyright 2024 funnyfilez.nl | Sitemap